Саопштење за јавност

Поводом најновијих медијских спекулација везаних за наводне злоупотребе приликом спровођења тендера за јавни превоз и такозваних тајних снимака, обавешавамо јавност да је вршено тонско снимање састанака који су претходили организацији тендера као и седница тендерске комисије од њеног формирања уз знање присутних учесника. Сви ови записи су јавно доступни, а свако извлачење из контекста одређених излагања представља злонамерну манипулацију јавности. Све са чиме медији последњих дана и месеци баратају извучено је из контекста припрема за утврђивање што оптималнијих услова тендера у оквирима законске регулативе.

Дирекција изражава жаљење што је тендер чија је вредност 6.000.000.000 динара искоришћен као повод појединцима или интересним групама да се Град Ниш у негативном контексту провлачи не само у локалним, него и у медијима са националним статусом. Упркос напорима да се омаловажи све што је урађено везано за тендер, јавни превоз функционише беспрекорно, уз остварене вишемилионске уштеде у односу на претходни период, при чему је квалитет превоза подигнут на виши ниво.

Још једном, овим путем позивамо надлежне државне органе да испитају комплетан случај и утврде одговорност било ког појединца, учесника овог поступка, без обзира на његову функцију или статус.

Прочитајте и:

ИНФОРМАТИВНИ ЦЕНТАР (CALL CENTAR)

Телефони за информације о реду вожње, приговоре, жалбе и сугестије на пружање услуга јавног превоза путника и понашање возног особља су:

018/505-656, 018/505-665 и 066/80-60-045

Телефони за бесплатне позиве у оквиру фиксне мреже за рекламације на опомене и доплатне карте:

0800/018-802

Email: info@jgpnis.rs i callcentar@jgpnis.rs