Најљубазнији кондуктер награђен од стране ЈКП Дирекција за јавни превоз Града Ниша

Дирекција за јавни превоз града Ниша је након писања портала Грађанин о Зорану М. Ђорђевићу одлучила да награди рад и труд. Ђорђевић је као најбољи кондуктер у јавном превозу добио новчану награду и захвалницу.

Добар дан… Изволите… Седите.. Како сте… Желите карту.. Питања су којима је сваки путник дочекан, можда и затечен, када уђе у аутобус у коме као кондуктер ради Ђорђевић. Путници за њега кажу да његовим наступом, хумором и љубазношћу шири позитивну атмосферу.  Зоран М. Ђорђевић, скроман, после 39 година рада зрачи позитивном енергијом и буде љубазан са људима, уз смех каже: “Лакше ми је да радим са оловком, него са чекићем. Ја сам човек у “године”, не могу да подижем тешко, а оловком продужавам себи живот”.

“Пример Зорана Ђорђевића би требало да послужи као подстрек и за остале раднике у јавном превозу. Они су прва линија која се брине о реду у аутобусу, о плаћању и куповини карата, а самим тим чувају и приходе града”, истакао је директор Дирекције Саша Петронијевић. Он је најавио да ће ова награда постати традиционална и додељиваће се најбољем раднику на крају сваке године.

Прочитајте и:

ИНФОРМАТИВНИ ЦЕНТАР (CALL CENTAR)

Телефони за информације о реду вожње, приговоре, жалбе и сугестије на пружање услуга јавног превоза путника и понашање возног особља су:

018/505-656, 018/505-665 и 066/80-60-045

Телефони за бесплатне позиве у оквиру фиксне мреже за рекламације на опомене и доплатне карте:

0800/018-802

Email: info@jgpnis.rs i callcentar@jgpnis.rs