Javni gradski prevoz Niš

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста
Javni gradski prevoz Niš

Саопштење за јавност

Ел. пошта Штампа ПДФ

Поводом најновијих медијских спекулација везаних за наводне злоупотребе приликом спровођења тендера за јавни превоз и такозваних тајних снимака, обавешавамо јавност да је вршено тонско снимање састанака који су претходили организацији тендера као и седница тендерске комисије од њеног формирања уз знање присутних учесника. Сви ови записи су јавно доступни, а свако извлачење из контекста одређених излагања представља злонамерну манипулацију јавности. Све са чиме медији последњих дана и месеци баратају извучено је из контекста припрема за утврђивање што оптималнијих услова тендера у оквирима законске регулативе.

Дирекција изражава жаљење што је тендер чија је вредност 6.000.000.000 динара искоришћен као повод појединцима или интересним групама да се Град Ниш у негативном контексту провлачи не само у локалним, него и у медијима са националним статусом. Упркос напорима да се омаловажи све што је урађено везано за тендер, јавни превоз функционише беспрекорно, уз остварене вишемилионске уштеде у односу на претходни период, при чему је квалитет превоза подигнут на виши ниво.

Још једном, овим путем позивамо надлежне државне органе да испитају комплетан случај и утврде одговорност било ког појединца, учесника овог поступка, без обзира на његову функцију или статус.

 

Привремена измена трасе на линији 17

Ел. пошта Штампа ПДФ

Због оштећења моста на Малчанској реци, линијa 17 Ниш - Ореовац тренутно саобраћа скраћено до стајалишта ''Пасјача раскрсница'', које се налази на скретању са државног пута Ниш – Сврљиг према селу Ореовац.

 

Зимски ред вожње

Ел. пошта Штампа ПДФ

Oд уторка, 20. јануара 2015.године, наставља се са применом зимски ред вожње на линијама јавног градског и приградског превоза који се примењивао до 21.јуна 2015. године.

По зимском реду вожње предвиђено је више полазака, у односу на празнични, у складу са повећањем броја путника.

Све информације можете добити на телефоне Call centra: 018/ 50-56-56 и 50-56-65.

Ред вожње можете погледати ОВДЕ.

 

 

Издавање легитимација за лица старија од 70 година и особама са инвалидитетом

Ел. пошта Штампа ПДФ

Легитимације за лица старија од 70 година

На основу Решења Градског већа Града Ниша бр. 1741-5/2014-03 од 28.11.2014. обавештавају се корисници јавног превоза да ће издавање нових легитимација лицима старијим од 70 година почети 01.01.2015. године.

Право на бесплатан превоз имају лица старија од 70 година која нису остварила право на пензију и лица старија од 70 година чија месечна пензија не прелази износ од 15.684,04 динара.

Лица старија од 70 година чија месечна пензија износи од 15.684,04 до 38.179,00 динара имају право на куповину месечних и полумесечних карата са попустом од 50%.

Документација потребна за издавање нових легитимација:

Опширније...
 

Саопштење

Ел. пошта Штампа ПДФ

Поводом писања и обавештавања јавности од стране медија у вези са јавном набавком „Услуга превоза путника на територији Града Ниша“, ЈКП Дирекција за јавни превоз Града Ниша даје следеће :

С А О П Ш Т Е Њ Е    З А     Ј А В Н О С Т

На седници одржаној дана 26.06.2013.године Скупштина Града Ниша донела је Одлуку о поступку поверавања обављања градског и приградског превоза путника на територији Града Ниша у складу са Законом о јавно приватном партнерству и концесијама. Напред наведеном одлуком Скупштина Града Ниша је покретање и спровођење поступка јавно - приватног партнерства поверила ЈКП Дирекција за јавни превоз Града Ниша као јавном телу.

Опширније...
 


Страна 1 од 41

Информативни Центар (Call Centar)

Телефони за информације о реду вожње, приговоре, жалбе и сугестије на пружање услуга јавног превоза путника и понашање возног особља су:
018/505-656,
018/505-665 и
066/80-60-045


Email: info@jgpnis.rs i callcentar@jgpnis.rs